Over

Wie ben ik?

Carin Boon-Verweij

Ik ben Carin Boon-Verweij. Ik werk nu 8 jaar als trainer en adviseur crisiscommunicatie en crisismanagement. Ik zie het als uitdaging goed aan te sluiten op de behoefte van de ‘buitenwereld’ (stakeholders maar soms ook eigen medewerkers). Ik stel mijzelf dan ook altijd de vragen: ‘wat is de impact van deze crisis op hen?’ en ‘hoe geven zij betekenis aan alles wat er staat te gebeuren of wat er gebeurd is?’.

Daarnaast heb ik een grote interesse in het zo efficiënt mogelijk maken van teams en organisaties, zonder dat je de ‘mens kant’ uit het oog verliest.

Luisteren naar de ‘binnen- & buitenwereld’ vind ik daarom een heel belangrijk startpunt. Alleen door goed te analyseren kun je helder communiceren, of een bestuurder stevig adviseren. En alleen door goed te luisteren, kun je met je woorden en communicatie-uitingen goed aansluiten op de ontvanger. Dit uitgangspunt staat voor mij centraal.

Ervaring

In de afgelopen jaren heb ik veel verschillende crisiscommunicatieteams getraind. Van zorg- en overheidsinstellingen tot de industriële sector, zowel in binnen- als buitenland. Daarnaast heb ik ook als adviseur en persvoorlichter opgetreden tijdens daadwerkelijke incidenten zoals bij de GGD tijdens de coronacrisis, voor de Belgische politie tijdens de aanslagen in Brussel, voor verschillende gemeenten bij zedenzaken, steekpartijen, dreigingen en allerlei andere soorten (fysieke) crises.

Benieuwd naar mijn verdere achtergrond? Neem gerust een kijkje op mijn LinkedIn.