Over

Wie ben ik?

Ik ben Carin Boon-Verweij. Ik werk nu 6 jaar als trainer en adviseur crisiscommunicatie en crisismanagement. Ik zie het als uitdaging goed aan te sluiten op de behoefte van de ‘buitenwereld’ (stakeholders maar soms ook eigen personeel). Ik stel mijzelf dan ook altijd de vragen: ‘wat is de impact van deze crisis op hen?’ en ‘hoe geven zij betekenis aan alles wat er staat te gebeuren of wat er gebeurd is?’.

Daarnaast heb ik een grote interesse in het zo efficient mogelijk maken van teams en organisaties, zonder dat je de ‘mens kant’ uit het oog verliest.

Luisteren naar de ‘binnen- & buitenwereld’ vind ik daarom een heel belangrijk startpunt. Alleen door goed te analyseren kun je helder communiceren, of met een stevig advies richting een bestuurder komen. En alleen door goed te luisteren, kun je met je woorden en communicatie-uitingen goed aansluiten op de ontvanger. Dit uitgangspunt staat voor mij centraal.

Daarnaast vind ik het razend interessant wat er allemaal binnen een team gebeurt. Zowel op psychologisch als sociologisch niveau. Want: hoe werk je goed met elkaar samen en maak je optimaal gebruik van elkaars talenten en interesses? Bouwen we met elkaar aan een efficiënte cultuur waarin we elkaar waarderen maar ook tot een goed eindproduct komen? Zijn we bezig met de juiste dingen? Verspillen we onnodig geld, tijd en energie? Zit de juiste persoon op de juiste plaats en hebben we de tools die nodig zijn om goed te kunnen werken? Allemaal randvoorwaarden voor een succesvol team. Ik ga dan ook graag met organisaties en teams aan de slag die dit aspect onder de loep willen nemen.

Ervaring

In de afgelopen jaren heb ik veel verschillende crisiscommunicatieteams getraind. Van zorg- en overheidsinstellingen tot de industriële sector, zowel in binnen- als buitenland. Daarnaast heb ik ook als adviseur en persvoorlichter opgetreden tijdens daadwerkelijke incidenten zoals de coronacrisis, de aanslagen in Brussel, zedenzaken, steekpartijen, dreigingen en allerlei andere soorten (fysieke) crises.

Benieuwd naar mijn verdere achtergrond? Neem gerust een kijkje op mijn LinkedIn.